Emma gästbloggar!

Hej!
Det här är Malins syster Emma som skriver lite.
Jag börjar med att berärtta om mig.
Jag är en tjej på nio år som gillar hästar och ponnyer.
Jag brukar vara i stallet nästan varje dag med Malin och då pysslar jag även med Shanne.
Ni vet säkert vem Shanne är så jag tror inte jag behöver berätta.
Shanne och jag har varit med i en klubbtävling och det var en clearround.
Det var nog allt :)

Jag med låkar i håret!


Hittade en bild på Lydia och Shanne också :)

Robban nu!

Hinner inte skriva nu, ska upp till stallet och hoppa för robban!

Henrik och Mårten

Haha snygga namn, iknow! Nää men fick skritta henke idag för Hilduur :) Sen tyckte hon att jag skulle testa hoppa upp på Moonis och testa skritta han, vilket gick jättebra!! Han är superkänslig för benen så jag satt som en åsna typ.. Men sen är jag och dom enda som har suttit på han sen han kom :) Testade trava och då det funkade bra galoppa jag lite. Sen fick Hildur nå i skallen att jag skulle testa hoppa? Hon byggde fram ett litet hinder och jag testade hoppa några gånger, dock sög jag på att hålla ihop han så det blev typ sken efter hindret :) Aja, första gången jag satt på han så :)

Shanne fick vila idag då jag hoppade hon igår, det gick super! Hoppade på hackamore och hon funkade riktigt bra på det. Vill köpa ett då jag bara har lånat av Hilda. :)

Lena igår

Lenaträningen igår började lite dåligt, eller rättare sagt framridningen. Hon var skitstark och jävligt jobbig... Men efter att jag ridit för Lena ett tag så blev det jättebra! Vi gjorde typ förvändgalopp på diagonalen med skänkelvikning och början på passage å galoppiruett :) Shanne skötte sig faktist riktigt bra på dom övningarna :)

Då jag och Hilda hade ridit så for Hilda på Ab Nian och sen vidare till pizzerian. Medans hon var borta så red Lydia Lina och jag satt å pratade. Sen sprang jag ut med Lina då Lydia fixade lite och då kom Hilda med maten så vi satte oss och åt. Då vi var klara så gick vi och mockade (till Hildas hästar) och sen började vi måla. Vi kommer lätt ha snyggaste hindrena i hela Norrbotten! Iallafall det vi målar :D

Oj det blev lite grylligt och konstigt men det får ni leva med. Nu ska jag ta och leta reda på lite bilder från SURF och sen ska jag bege mig upp till stallet där snällaste Linda ska fota min ponny! :) Om det nu blir nå med tanke på vädret :O Ni kommer få bildbevis på hindret, dock har vi bara hunnit med en planka och vi har 4 så :)

LYDIA! BLUPP-BLUPP ÄR SJÄLV MED GROON OCH GREKLAND, HAN BEHÖVER HJÄLP ;)

Lena träningen igår

Red för Lena (Lilja) igår och ska även göra det idag. Shanne skötte sig superbra och över förväntan. Från början var hon inte med på noterna men sen lossnade allt och då arbetade hon jättefint! Det är så kul då hon inte protesterar! I slutet blev hon lite stark men inte hängande i handen och det beror på att hon tyckte det blev jobbigt och tungt.. :)

Idag rider jag 11.30 för hon igen. Sen ska jag även hinna på byn och inhandla lite färg med Hilda och Lydia :)

Igår målade vi första plankan rosa och röd, nu är det bara 5 färger till som ska dit och efter det är den klar :D GILLAS!! Dock är det 4 plankor som håller på att bli plank till tävlingen ;)

Dåligt...

Nu är det dåligt på bloggen. Men har haft mkt på gång.. Hinderbygga, tävlingar, träningar, sjuka hästar osv.. Kommer uppdatera då jag kommer hem för snart ska jag till stallet och ta hand om min söta poa!


The one and only for me ♥

Headern

Nu som ni kanske ser så har jag bytt header. Den söta personen som gjorde det är ingen mindre än Erica Lundberg :) TACK! Kände att det var dax att byta då det var vinterbilder på den andra ;)


Hoho titta vad jag har hittat! En av dom äldre som Anna Berglund gjorde ;)


Snäppet nyare, av Anna


Den förra :)

Robban imorgon

Imorgon rider jag för robban. Sen får vi se vad som händer under dagen. Hade tänkt städa innan min syster fyller år. Som hon gör på söndag.


Shanne

Idag tar jag bussen upp till Shanne. Ingen som orkar skjutsa mig? Nähäp.. Har typ "åka-vilse-skräck" sen jag Lydia och Hilda skulle till Piteå..Utvärdering Överkalix

Uppstallning: Hade en utebox. Det regnade men det kom inte in i boxarna, vilket var bra. Dock var boxarna mot vägen så det var inte så lungt som jag hade hoppats.. Man fick ta hur mycket spån man ville, vilket var jättebra!

Framridning/framhoppning: Framridningen var i ett ridhus. Dock söööööög underlaget, sorry om du kommer från överkalix eller tycker det är bra men det är min blogg och jag skriver vad jag vill. Hästen fick gräva sig fram typ. Red aldrig fram därinne då det var så dåligt så skrittade fram ute och travade å galopperade på framhoppningen. Framhoppningen hade jättebra underlag tyckte jag. Dom vattnade ofta för att det skulle bli bättre, sen hade dom en bra vattningsanordning :) Dock var det lite litet så det var lite svårt att inte krocka..

Tävlingsbanan: Var inte så jättestor vilket inte är så bra för mig och shanne, vi trivs som inte på små banor. Dock tyckte jag den var stor nog att bygga bra banor på med långa och korta avstånd :) Sen hade dom en telefonstolpe mitt i banan? Fast dom hade byggt så man kunde svänga på båda sidorna om den stolpen :)

Funktionärerna: Vet inte vars jag ska börja! Otrevliga och sega! Vissa var snälla men andra, herregud! Ändras det inte tills nästa år far jag inte dit! Sen ropade dom avbryt mitt i allt på typ Lydia och nån mer, dom var inte så snälla mot mig heller. Dom typ: Håll koll på din egen start ist för att klaga! Fan vad det brann för mig!! J*vla puckon!

Parkering: Den var i en hage så man fick gå superlångt för att hämta nå, så om man skulle starta och hade glömt skorna i bilen fick man typ springa 2 km innan man var framme.

Läktare: Dom hade ingen läktare utan man satt på en kulle typ?

Övrigt: Det var konstig mat som inte var så bra, vilket är dåligt då det är folk som tävlar hela helgen och behöver bra mat.

Nu blev jag arg då jag skrev det här p.g.a en kvinna, det är jag ledsen över men som sagt, min blogg och jag skriver vad jag vill!


Utvärdering Bodens Ridklubb

Uppstallning: Hade uppstallning i transport då vi for till stugan efter tävlingsdagarnas slut. Tyckte det var bra med plats och det var inte trångt.

Framridning/hoppning: Framridningen var i ett ridhus. Det var sällan någon där faktist så det var mkt med plats. Dock var framhoppningen liten. Tyckte iallafall jag. Dom sladdade ofta, om jag minns rätt.

Tävlingsbanan: Var lagomt stor och det var superbra underlag! Det var inte så svåra banor men lagomt för dom höjderna som var. Tidergrejen funkade inte så bra så det tog tid ínnan det var fixat. Annars var det en bra bana.

Funktionärerna: Var lagomt snabba, dock var det nån ivägen ibland.. Tror även jag håll på att backa in i en på banan?

Parkering: Stod ju med transporten så :)

Läktare: Dom hade en bra läktare som var lagomt stor och man såg hela banan. Jag tyckte om den dom få gånger jag var där och såg.

Övrigt: Tyckte det var en bra tävling som gick lagomt smidigt. Dom hade lite konstig mat men annars är det en bra tävling att starta i. Om man inte har tävlat så mkt.


På banan i Boden.

Nytt

Det kommer komma lite nytt på bloggen framöver, därför kan den se lite konstig ut :)


Påle

Ska fara till Påle snart med mina små söta syskon så det blir lite uppdatering på bloggen...

Snyggt, jag vet ;)


Utvärdering Jokkmokks Ridklubb

Uppstallning: Vi hade fått en utebox, men då shanne är lugn och van spelade det ingen roll. Dock tyckte inte hennes grannar Lina och Linus om boxarna så det var lite stressigt, sen flyttade Lina in och då blev det lugnare. Uppstallningen var nära tävlingsbana så man kunde stå utanför boxen och titta på ekipagen som red. Vilket var bra då man kunde hålla bättre koll på tiden. Det regnade båda dagarna men det läckte inte in eller något sådant.

Framridning/hoppning: Framridningen var utomhus på en liten bana. Banan hade bra underlag och skilda in och utgångar så man inte behövde krocka. Synd att den var så liten bara..
Framhoppningen var i ett ridhus. Det var stort och lite svåra hinder att se.

Tävlingsbanan: Var en stor bana med jättebra underlag! Hindrena var inte så tittiga i dom lägre klasserna. Dock var banorna väldigt lika och hindrena såg likadana ut så det var inte roligt!

Funtionärerna: Var aldrig ivägen eller störde. Dock hörde man inte vad speakern sa det var lite svårt att veta då man skulle starta. Dom var inte så snabba vissa av dom så man fick påminna dom om att ställa upp hindret igen eller något sådant.

Parkering: Det fanns inte så mkt utrymme för parkering. Eller då fick man gå jättelångt!

Läktare: Läktaren var typ inbygd i cafeterian? Den var liten och trång.

Övrigt: Det här är en jättebra tävling om man inte är så rutinerad! Den har bra klasser och man får ett trevligt intryck!

Utvärdering Råneå, Boden, Jokkmokk och Överkalix

Nu ska jag börja som några andra ryttare gör på sina bloggar, med en utvärdering från varje tävlingsplats!
Tänkte börja med Rånebygdens ridklubb. Eller vad det nu hette. Det var första tävlingen som jag var på med Shanne.

Uppstallning: Vi valde att ha transportuppstallning då det bara var en endagars. Jag tyckte dom hade gjort parkeringen på ett bra sätt och ett + på det var att vi fick den närmaste platsen=bästa. Det var gott om utrymme att lasta på hästen igen och man behövde inte trängas mellan bilar och tranporter.

Framridning/framhoppning: Framridningen var i ett ridhus med ganska bra underlag. Det verkar vara svårt att få ett bra underlag i ridhus men dom hade lyckats ganska bra. Dom hade kunnat sladda oftare bara.
Framhoppningen var på andra sidan ridhuset så den var inte så stor. När det var litet så kunde man inte ta ut svängarna riktigt.

Tävlingsbanan: Var jätteliten och underlaget sög!! Det var så löst och mjukt så man for ner 10-15 cm. Banan var liten så man kunde inte ta stora svängar mot svåra hinder.

Funktionärer: Jag tyckte funktionärerna var trevliga och lagomt snabba. Det var deras första tävling tror jag så det var kanske svårt. Dock var det en som var ivägen då jag skulle svänga på en oxer så svängen blev jättekonstig. Dock hade dom tidtagning för hand så man kunde inte lita på att tiderna stämde. Det var en tjej som red betydligt söligare än mig men ändå vann hon med 2 sekunder.

Parkering: Vi hade ju uppstallning i transport och den tyckte jag var jättebra! Tror den andra parkeringen för bilar oxå var bra, men var ju aldrig där så..

Läktare: Minns inte om dom hade nån läktare. Tror inte det. Så dom flesta stod runt om.

Övrigt: Det var en trevlig tävling att vara på. Dock tror jag inte att jag far dit nån fler gång då det bara var en lokal och underlaget var så pass dåligt. Ett + var vädret!

Panik!

Vet verkligen inte vad jag ska rida för klasser i dundret! Vill vara i god tid så jag får en box... ÅÅh panik!

RSS 2.0