Måndag

Älskar inte måndagar! Dagen går fort då jag är i stallet på skoltid men det är ändå början på en ny vecka! :o

Både Hilda och Amanda blir ett år äldre så jag ska fara till min kusin först å gratta hon. Sen får vi se hur det blir med Hilduuur, förmodligen nån annan dag :)

På onsdag är det tjejmiddag för mig Lydia och Hilda, tror det kommer bli perfekt! :)


Jouren

Jag har som ingenting annat att skriva om så tänkte berätta lite fort om hur jouren i stallet går till.

*Fredagkväll tar man in alla privata hästar + ridskolans som ska sova inne. Fodrar och fixar lite. (20.00)

*Lördagmorgon: (7.00) Börjar man med att fodra, täcke och sen släppa ut alla hästar i tur och ordning. Sen mockar man till ridskolehästarna som sov inne och sin egen. Fyller mat till ridskolans och spån om det behövs, sopar stallgången.
Sen ger man även lunch mitt på dan.

*Lördagkväll: (20.00) Släpper in alla hästar och täckar av dom samt ger dom mat.

Hela söndagen ser precis ut som lördan. Lite jobbigt att ha jour men då vi är så många privatisar så behöver man inte ha det så ofta :) Då släpper dom andra ut ens häst så man kan sova länge, sen tar dom in den med så man behöver inte känna att man måste vara hemma på kvällarna :)

Somethings gotta get loud

Lång skoldag idag, och dryg. Hann iallafall bli av med 3 uppgifter. Svenska prov, diagnos i matten och engelska glosor! Känns faktiskt bra att bli av med det så har jag mindre nästa vecka ;)

Pratade även med en fin vän som jag inte har pratat ordentligt med på länge, tror vi båda skulle behöva prata ut litegrann just nu..


one thing

Har så satans mkt hela tiden så bloggen får lida rejält.. En liten planering av helgen kanske?

Fredag: Jour
Lördag: Jour
Söndag: Jour och Robbanträning :)

Hehe vilken helg alltså ;) Ska försöka plugga lite matte mellan varven men det lär ju inte bli av som vanligt...

Sweet life

Skola nu, lär nog blogga litegrann från skolan hehe :)

You light up my world like nobody else

Känner inte för att blogga nu när jag väl är ledig från stallet på kvällen. Chokladpudding nu! ;)

Måndag

Slänger in ett litet inlägg nu på mprgonen ifall det inte skulle bli nått mer idag. Min dag består av skola och sen är jag ledig hela kvällen :)

Vit elefant

Bara jag som fattar rubriken typ.. Har iaf haft en grym helg med galna personer! Vad vi har gjort orkar jag inte gå in på nu då de kommer bli en bok isf. Är påväg hem nu och sen är de Robbantränibg direkt!

Lingon

Fin rubrik! Just nu sitter hela gänget och ser hur många lingon finns de i skogen eller vad den nu heter Kolla facebook så vet ni hur roligt vi har haft ;)

Girlpower now!

Sitter med några översköna flickor i bilen påväg till Norrfjärden med grym musik i öronen. De kan ju då inte bli bättre!! Mobilbloggar hela helgen :)

Fredag

Just nu sitter jag och väntar på att svebskan ska börja. Ihelgen ska jag på läger i Norrfjärden med konfan så de lär bli lite uppdatering men massa bilder lär komma!!

Kom igen nu!

Jag vet att det inte skrivs så intressanta saker på den här skitbloggen men jag tycker ändå ni kan slänga in en fråga eller en söt kommentar, tpfh :)

Stallet

Blev lite ändrade planer så jag drar till stallet nu och rider lite :)

Har hämtat massa fina bilder på Shanne men dom är för fina för att visas här ;)

Jämt och ständigt

Igår kom jag på en sak. Så fort jag och Hilda ska göra nå tillsammans slutar det i katastrof eller så barkar det totalt.. Igår på ridpasset, jag red inte oseriöst hela tiden! Det skulle jag aldrig. Nope riktiga ridpass var det här :) Idag har jag fullt upp så det lär nog inte komma in så många inlägg. Nåt ska jag då försöka med :)

Hiss

Tänkte testa med en ny grej nu. Ska bara hissa en sak första gången nu :) *Folk som går sin egen väg Jag gillar såna personer. Jag ser mig själv hos dom. Jag har själv valt att gå min egen väg i livet och inte ta för mkt skit. Självklart tar jag åt mig av tipsen och skiten. Men jag försöker vända dr till nå possetivt. ZJust nu är de många, riktigt många som har högre mål inom ridningen och dom vill verkligen ta sig dit! Jag ÄLSKAR vergkligen att se folk som inte tar illa upp av att bli nertryckt och sen bara hå därifrån med ett leende på läpparna. Sånt kan göra min dag För många är de inte en självklarhet att välja de som är bäst. Därför borde dom ha en applåd då dom oxå skaffar ett otroligt bra självförtroende och i slutändan gör grymt bra ifrån sig. Nu blev de värsta åsikterna här men alla ni som går eran egen väg med eller utan skit på vägen,ni ska ha en applåd!!

Gårdagen

Som dom flesta vet vann ju Roffe. Behöver nog inte ens skriva hur jävla kunglig han är! Red lilla Elvis igår. Han var lite tjurig nån gång då och då men det blev bättre då Susanne hjälpte mig. Han är så grymt fin då han bara vill. Sötponnyn :) Ellis red Shanne och det lilla jag såg verkade jättebra :) Nu bussen...

Mannen, myen, legenden

Kan ni fatta att Roffe tog hem Jerringpriset??? Han är så jävla grym! Blev ändrade planer idag så några längre inlägg hann de inte komma upp.. På onsdag har jag kortdag så då kanske jag hinner. Vi får se helt enkelt :)

16 Januari

Just nu är jag påväg till stallet och ska ha profil där. Perfekt!! Ska skriva ett LÅNGT åsiktsinlägg och sen tänkte jag hissa och dissa lite, vad tycker ni om det? Men det får bli ikväll då jag har profil till 3 och sen ska jag hem :) Syns och glöm inte att kommentera!!

just nu

Sitter jag på skolan och väntar på att sista lektionen ska börja. Sen blir de stallet och smörja saker... Lilla Ellinor tar Shanne idag så ska bara mocka :)

forever alone

Sitter i sängen och ser dövblinda trillingar och inser att jag har ett jävligt bra liv som kan se å höra. Hoppade Shanne lite idag. De berättar jag mer om imorgon! Nu blir de att se klart de här och sen blir de att lägga sig. Ska försöka hinna skriva ett tidsinställt imorgon som kommer upp på dan om vad jag hissar och dissar, håll ut!! Förra veckan var ni grymma på att kommentera men nu är de i botten igen.. Vad hände?

Tråkig kväll

Blir en tråkig lördag för mig. Hilda och Lydde är på träning så jag hoppas verkligen nån stackare som har lika tråkigt som mig hör av sig fort :)



I'm myself and no one can change that

Gårdagen

Har varit i stallet hela dan så har inte hunnit (och orkat) blogga.. Igår så ordnade tyskagruppen disco för årskurs 2 och 3 så vi skulle få in lite pengar till våran resa i 9:an. Det gick bättre än förväntat och det kom ca 80 barn. Vi var kring 100 pers i den där lilla salen.. Några tårar fälldes, några bråkade, många sprang omkring och alla skrek. Hade lite smått ont i huvudet då jag kom hem men vad gör man inte ;) Vi får hoppas det blir nån mer aktivitet för dom yngre i Älvsbyn då dom tycker det är så himla kul!

Nu ska jag hjälpa pappa tapetsera så.. Puss snyggisar!

Fredag den 13:e

Idag blir det nog lite uppdatering på den här bloggen.. Skola till 3 och sen ska jag hålla i en sak som alla i årskurs 2 och 3 kommer gilla ;) Emma red Shanne igår och annars har det inte hänt nå på hästfronten :)

Mål 2012

Fick den här kommentarer i december:

jag tycker du kan skriva ett inlägg om dina mål med ridningen 2012, tävlingsmål, vilka klasser och resultat du vill uppnå m.m :-)



Mina mål: Först att jag och Shanne ska hitta ett tempo som funkar. Det får inte gå galet fort för jag vill inte rida som andra galna ponnyryttare! Ska rida några LC och LB, förhoppningsvis gå över till LA nån gång med, men det kommer så småningom :)

Vad jag vill uppnå: Jag vill känna att det här är lekande lätt! Jag vill inte ha nån press på mig då jag går in i en omhoppningen. Jag vill bara att det ska flyta på så bra som möjligt, efter det kommer placeringarna.
Hemma vill jag inte att hästen ska gå klockrent varje dag för då har jag inget att kämpa med. Okej, det kan få gå galet bra nån dag i veckan, men inte överfrivet ofta. Då blir det tråkigt ;) Skämt åsido men hoppas nu fårstår hur jag menar?

Det var nog mina mål så här långt. Lite kort: Bra rundor, hitta känslan, få tillbaka självförtroendet osv :)


Skola nu!

Far till skolan nu! Glömde att jag hade sovmorgon så vaknade halv 7! ;)

Opps...

Såg en gammal kommentar först nu.. Den kom i december så jag ska svara på den imorgon. Nu duschen sen sängen :)

Olivia: Vad ska du göra idag?
Lisa: Dubbelträna
Jag: Vad ska du träna?
Lisa: Klockan 4

Hahahaha så jävla söt du är Nilsson!

Godnatt, imorgon kommer Ollibolli hit så vi ska fixa min utväxt!


Rekord :D

Hade besöksrekord idag om nån ville veta?

Red en liten busig B-ponny idag så lilla Ellinor fick rida Shanne. Han började med att försöka kasta av mig men sen gick det superbra :)

Det är allt jag har att komma med nu, skola imorgon :)

Måndag

Det var meningen att jag och Emma skulle tolka idag, men då det visade att det är -23 ute så strök jag det iden dirékt! Nu ska jag börja fixa mig och sen gå upp till stallet.

Igår red jag lite lättare pass på Shanne. Hon ville inte riktigt slappna av så jag travade varv efter varv efter varv. Då jag var nära på att ge upp så slappnade hon av ordentligt och sen jobbade hon jättebra! Jag hade velat plocka ihop hon men kom på mig själv.. Hon lär ha träningsverk idag med så det blir lungt idag med, eller hoppning. Vi får se hur hon är på uppvärmningen :)

Försöker få upp lisa till stallet men den ungen sover bara..

Söndag

Idag väckte Ellen mig med ett sms, hon undrade om jag skulle följa till kyrkan. Jag har 3 gånger kvar nu innan jag får fara till Turkiet så jag måste vara i kyrkan. Tog tillfället och for med hon dit. Nu har jag precis ätit och ska upp till stallet.

Gårdagens ridpass:

Red först ute i paddocken men det var så spårigt så valde att gå ner på en äng som är helt orörd. Det var jättebra underlag så galopptränade ganska mkt där. Shanne har nog träningsverk idag så jag ska bara rida lite lösgörande med hon.
Det hann bli mörkt innan jag skulle rida Starlet så valde att rida i ridhuset. Travade fram på fyrkantspåret och försökte få hon avslappnad. Sen gjorde jag en ganska bra övning, men den berättar jag mer om i ett annat inlägg. Hon lyssnade ganska bra så då skrittade jag av hon och släppte ut hon. Idag blir det samma övning så hon lär sig reagera för skänkeln lite snabbare.

Kanske får med mig Emma som kan fota lite nya bilder till bloggen? Är ganska bildlös nu som ni märker!


Lördag

Nu ska jag snart börja gå upp mot stallet för att rida ett hårt dressyrpass i snön med min pärla. Emma ville så gärna tolka idag men hon orkar inte följa till stallet, smart tjej där eller? Ska även försöka hinna rida Starlet ute i snön med, det beror helt och hållet på hur hispig hon är. Jaja nu ska jag inte sitta här och vara dryg, utan göra nån nytta :)

Godnatt!

Nu blir det att krypa ner i sängen framför tvn. Hehe mys på hög nivå nu! Godnatt alla! :)

Lat dag

Ingen snäll person som vill göra min dag lite mer intressant? Hör av er fort för jag får snart abstinens av att sitta hemma! :)


Dagen

Kom att tänka på att jag förmodligen inte ska göra så mkt idag.. Kul! Just nu försöker jag få upp min syster som verkligen inte vill stiga upp.

Igår fick jag en rapport om Shanne. När min syster hade ridit hade hon bockat, söt ponnyn ;)
På senare tid har hon börjat bocka då vi hoppar, men jag har mest tänkt att det är glädjeskutt. Nån som har en aning om vad det är om de inte är av glädje?

På Robbanträningen i tisdags gick det grymt bra. Framhoppningen gick sisådär, lite fort men annars okej. Då vi började hoppa bana skärpte jag mig och försökte att inte rida iväg hon för mkt. Allt var lungt och avslappnat så det kändes jättebra! :)

Nu blir det att fixa sig så man kan visa sig inför folk! :)

Tävlingstermin

Har börjat titta lite smått på tävlingar nu. Dom börjar ju så sent här uppe så det är först i mars som man tar sig ut.. Riktigt dåligt då vi inte har samma möjligheter.. Fast det gör inte så mkt då jag inte rider dom klasserna som krävs för SM än ;) Tror första blir i Luleå bara för att komma igång.

 Jag har en bättre plan iår jämfört med nästa. Ska rida några LC klasser för att hitta rytmen och det sen tror jag faktiskt att det blir en debut i LA :) Ska mest bara känna på höjden och motståndet då det är ett grymt stort steg från LB till LA. Nån vill jag hinna starta innan vintervilan. Ska försöka satsa på lite bättre placeringar oxå. Vet att dom kommer med känslan och så men man blir så nedstämd då man har bra känsla och den räcker ingenstans. Ojoj nu blir det rörigt så kanske avslutar här och nu, PUSS! :)


Min första tävlingsbild ;)

( Fixade bloggen nu så den är normal!!)

Duktig tjej!

Försöker faktiskt slänga in minst ett inlägg om dagen nu! Tycker det blir mkt roligare att läsa då! Tyvärr är det må fel så jag kan inte hoppa ner några snäpp i inläggen. Om ni fattar? Med texten så den hamnar på en annan rad.. Superdåligt då jag MÅSTE ha det i inläggen.. Jaja :) Sen har ju blogg.se ändrat det med bilderna och det så kan inte riktigt göra som jag vill nu, jävla skit blogg fan åhh!! Ska få tag i nå bilder nu som jag ska länka till Ellen :)

Tolka

Idag ska vi tolka med Shanne. Emma och Emil ville så gärna göra det så jag passar på idag. Nu ska vi äta nå och börja gå :)

Starlet

Allt jag skrev försvann nu! Helvete! Får väl ta och skriva om det då.. Starlet är en C-ponny som ägs av ridskolan. Hon är bomrädd och vill inte ens gå fram till dom. Jag har fått rida hon varje dag nu senaste tiden och det har gett stora framsteg! Hon går lungt över nu och stressar inte på samma sätt som hon gjorde innan! Hon är tillsalu då hon inte passar in på våran ridskola. http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=559040 Med lite styrketräning och lite mer kondition så skulle den här ponnyn bli en väldigt fin dressyrponny! Hoppningen kan vi nog sluta hoppas på.. Tränar man hon varje dag på bommar så släpper det kanske fort. Hon har lärt sig jättemkt på bara nån vecka men det är som att börja på ruta ett nästan varje dag. Hon skulle behöva ett hem som har tid med hennes rädsla och inte bara skiter i den. Man får inte bli arg på hon för det ger inte nå. Hon blir bara rädd och litar inte på en... Det var lite kort om Starlet. Ni kommer säkert höra mkt om henne i bloggen ett tag framöver för nu rider jag hon varje dag :)

Now are we back again

Ponnyn vilar idag. Fast det blir nog att rida Starlet.. Jag ger er en presentation av hon senare. Shanne var faktiskt ganska lugn igår trots allt. Vi får se hur det blir med filmer f ör jag orkar inte redigera dom.. :) vi hoppade en liten bana och jag var riktigt nöjd. Jag försökte hitta ett tempo som passade utan att behöva rida iväg hon på vissa hinder. Det funkade bra igår och det var allt från mig :)

Var dig själv, alla andra är redan upptagna


hieij

Fin rubrik -.- Nu dampar min blogg ännu mer så jag orkar aldrig blogga seriöst.. Nu mot stallet!!

Hovis

Imorgon kommer hovslagaren så slänger in ett inlägg innan jag kryper ner i sängen. Det gick riktigt bra på robbanträningen idag! hon var faktiskt lugn och skötte sig riktigt bra. Sen hoppade jag upp på starlet och red hon ett tag. På den ponnyn ser man verkligen framsteg! Ska visa er varför nån dag. Nu lägger jag mig och ser sex and the city så hörs vi imorgon! :)

Godmorgon världen! :)

Sitter i min morgonrock och slänger in ett morgoninlägg åt er! Idag blir det Robbanträning kring 7 och det är det enda som jag har inplanerat! Snart ska jag ut och skotta snön som har hunnit lägga sig på marken på 3 timmar.. När jag är klar tror jag faktiskt att jag ska fixa mina naglar för dom är förjävliga. Jag har ju psoriasis så då ser naglarna ganska konstiga ut.. Jag får även utslag på hela kroppen och kan inte bada på lektionerna i skolan. Det är ett helvete då det är som värst för det är då jag måste bada med klassen.. Får därför väldigt dåliga omdömen i idrott.. På sommaren går det jättebra för solen gör så att allt blir bättre! Nu blev det värsta romanen om min psoriasis men ni kanske ville veta varför jag inte är med på badet? Åter till ponnyn som är lite smått vild just nu.. Hon har nästan aldrig varit så överladdad som hon är just nu! Det är verkligen inte kul att hoppa nå höga hinder med hon för hon skenar iväg (okej, det var kanske att överdriva..) och hoppar gärna så många hinder som möjligt på en och samma gång. Lite kul är det ju då folk frågar hur gammal hon är, hon fyllde 16 igår :) Om nån orkar filma kanske ni kan få se en galen sida av miss surtant? Helt plötsligt kan hon vara en seg mask som inte vill, det är det charmiga med Shanne :) Nu ska jag skriva några tidsinställda och sen gå och slänga upp håret i en bulle så jag kan visa mig bland folk :) ( Är det bara jag som inte kan lägga in bilder?)

2012

En timme innan jag och mamma skulle upp till stugan ringde jag till Hilda och frågade om hon ville följa. Det ville hon så vi firade nyår tillsammans :) Det här året ska bli mitt år! Tävlingarna ska rulla, känslan och taktiken så sitta i varenda klass. Vänner som inte talar sanning ska jag skita i, vill inte ha falska personer runt mig. Jag ska utvecklas inom min ridning. Jag ska lära mig prioritera det som är viktigast, mina vänner och hästen. Skolan ska tyvärr oxå prioriteras.. Mina betyg ska höjas ett snäpp för då är jag nöjd! Galna saker har jag gjort förr, nu ska det bli ett steg galnare! Med det säger jag Godnatt för min kropp pallar inte att vara vaken nå mer..

RSS 2.0